T: (0161) 433000       M: info@snepvangers.info

Snepvangers

OVER SNEPVANGERS

Stabiliteit in kwaliteit

Snepvangers teelt op eigen grond en in eigen kassen meerjarige vaste tuinplanten met een betrouwbare kwaliteit. Dat de nadruk op kwaliteit ligt, heeft alles te maken met de doorlevering van afnemers aan de consument. Op de winkelvloer mag nooit enige discussie ontstaan. Stabiliteit in kwaliteit voorkomt dit.

Eigen beheer

Snepvangers heeft het hele productieproces -van stek tot distributie van volwassen planten- in eigen beheer. Om de vraag naar grote volumes van grote afnemers uit binnen- en buitenland adequaat te beantwoorden, is het assortiment breed gevarieerd. ‘Anders ondernemen dan gebruikelijk’ zit in de aard van de moderne agrarische onderneming. Innovatief en alert op trends in de markt. Op aanvraag bij levering voorzien van klantspecifieke etiketten.

Marktbenadering

Bij de eigenzinnige marktbenadering hoort ook de kleurrijke showroom onder eigen dak en de introductie van private labels. Het inmiddels gerenommeerde Enjoy Your Choice (Eyc) geeft onderscheid op de winkelvloer. Snepvangers levert uitsluitend aan de (groot-) handel, intermediairs én retailers onder tuincentra en bouwmarkten in binnen- en buitenland. De onderneming is goed voor de verwerking van 750.000 planten per jaar.

HANDEL EN DISTRIBUTIE

Vertrouwen

Meer dan dertig jaar in de grensoverschrijdende markt voor tuinplanten, geldt voor Snepvangers als fundament voor de toekomst. Directie en medewerkers hebben een reputatie hoog te houden op het gebied van integriteit, transparantie, kwaliteit en service. Dat zijn zaken waarvan het bewijs pas na de levering op tafel komt. Daarom is vertrouwen belangrijk. Om vooraf zeker te zijn en verrassingen te voorkomen.

Segmentatie

Om tegemoet te komen aan de vraag naar klantdifferentiatie, hanteert Snepvangers twee labels. De onderverdeling is gegarandeerd niet gebaseerd op kwalitatieve verschillen, maar op kwantitatieve overeenkomsten. Dit betreft het premium label Enjoy Your Choice en het Snepvangers label, in deze volgorde. Om afnemers de keuze te bieden waar de consument om vraagt.

Stabiliteit

Het onderscheidende kenmerk van Snepvangers is het standaard voldoen aan de kwalificatie-eisen van elke individuele order. Dit betreft als eerste de leverbetrouwbaarheid -ook bij hoge volumes- en als tweede de constante kwaliteit. Als derde geldt hier de stabiliteit in criteria. Voor elke levering geldt dat Snepvangers de planten per stuk inspecteert en selecteert op deze criteria. Pas als elk exemplaar hieraan voldoet, gaat de order schoon -zonder onkruid- en eventueel klantspecifiek gelabeld en geprijsd op transport. .

Just in time

Snepvangers garandeert just in time logistiek. Klanten die kiezen voor een verlader of eigen transport, maken zelf een afspraak. Wat hier een belangrijke onderscheidende factor is: het complete assortiment tuinplanten in voor- en najaar op één adres bestellen én verladen.

Handel
Geschiedenis

GESCHIEDENIS

‘Van stek tot plant, alles in eigen hand’

Snepvangers Tuinplanten BV is opgericht in 1983. De specialiteit is vanaf het begin de skimmia. Minstens de helft van de 750.000 planten die het bedrijf jaarlijks op de markt brengt, hoort tot deze soort. ‘Van stek tot plant, alles in eigen hand’, is het credo van de moderne agrarische onderneming.

Sierheesters

Nummer twee en drie en vier uit het assortiment zijn de viburnum, leucothoe en pieris. Het spreekt voor zich dat ook deze soorten onder de consumentvriendelijke sierheesters vallen.

Duurzaam en verantwoord

Meer dan dertig jaar na oprichting is Snepvangers Tuinplanten BV een onderneming die in alle opzichten duurzaam en verantwoord opereert. Door het jaar genomen biedt de teelt structureel meer dan 15 medewerkers werkgelegenheid.

FACILITEITEN EN LOCATIE

Genormeerd

De kwekerij bestaat naast vier hectare glasteelt en drie hectare buitenteelt uit een kantoor, een geconditioneerde distributieruimte en een hal voor bewerking/selectie. Snepvangers werkt op eigen initiatief volgens een genormeerd kwaliteitszorgsysteem van de hoogste standaard. Voor het meest arbeidsintensieve deel van de productie maken de medewerkers gebruik van machines. De inspectie en kwaliteitscontrole gebeurt nog grotendeels op basis van vakmanschap: op het oog en met de hand.

Volledig transparant

Het duurzaam en milieuverantwoorde ondernemerschap blijkt uit de internationale MPS-A normering voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De veiligheid is gegarandeerd, klanten zijn op elk willekeurig moment van de dag zonder aankondiging van harte welkom voor een bezoek. Snepvangers bewijst hiermee volledig transparant te opereren.

Uitstekend bereikbaar

Snepvangers is van oudsher gevestigd in Molenschot (Noord-Brabant). De uitstekend bereikbare locatie biedt binnen enkele minuten aansluiting op het Europese hoofdwegennet (A16, A27 en A58). Van hieruit ligt binnen een straal van 400 kilometer een afzetmarkt met meer dan 100 miljoen Europeanen.

Locatie